Turism i Göteborg – 10 tips på aktiviteter

Göteborg, Sveriges näst största stad erbjuder många nöjen och ett rikt kulturliv. Här ligger historisk och modern arkitektur sida vid sida och du har alltid nära till naturen. Här har vi plockat ihop topp 10 saker att göra och att se i Göteborg.

 

10. Åk spårvagn

Om du vill se dig omkring och få överblick över staden så är det blåvita transportmedlet, nämligen spårvagnarna det bästa. Upplev hela stan, hoppa ur när du vill se något eller ta en fika och hoppa på igen.

 

9. Köp färskt i FESKEKÔRKA

Feskekôrka, som det heter på göteborgska, är Arkitekten Victor von Gegerfelts konstruktion inspirerad av gamla gotiska kyrkor som ger möjlighet att skapa ett rum utan pelare. Den här vackra byggnaden, invigd 1874, är dock inte bara en av Göteborgs mest kända landmärken. Den döljer nämligen en inomhusmarknad där man kan hamstra dagsfärska havsdelikatesser i alla möjliga former.

 

8. Fotografera spektakulär arkitektur

Om du tar dig runt och dokumenterar alla häftiga byggnader kommer du nog snart att upptäcka att det finns många vackra och spektakulära byggnader i Göteborg värda att besöka, allt från den modernistiskt kubistiska bastun i frihamnen till den futuristiska Göteborgsoperan.

 

7. Gör en dagstur i Göteborgs skärgård

När du tröttnat på spårvagnen föreslår vi att du tar båten istället för att få sightseeing på vattnet. Fiskebyar och vackra öar väntar på dig i den vackra skärgården.

 

6. Gå runt på Götaplatsen

På Götaplatsen omges av Poseidon-skulpturen av Göteborgs Konstmuseum, Stadsteatern och Konserthuset, tre fantastiska platser att besöka för att ta del av stadens kultur och historia.

 

5. Gå på regnskogssafari i Universeum

Universeum är en exotisk värld och ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Förutom regnskogen med spännande fåglar, apor och lemurer finns dessutom en akvariehall med exotiska fiskar och hajar.

 

4. Åk på sälsafari vid Hönö

Besök Hönö för att uppleva den utomordentligt populära sälsafarin. Där får man åka runt med båt under hela två timmar för att besöka olika platser där sälarna brukar ligga och vila eller sola.

 

3. Upplev 1700-talet på Ostindiefararen Götheborg

Stig ombord på en Ostindiefararen Götheborg, en replika av det skepp som vid åkte fram och tillbaka till Kina och sjönk utanför Göteborgs hamninlopp år 1745. Den här replikan har faktiskt också varit fram och tillbaka till kina. Men idag är det helt enkelt ett spännande historiskt museum.

 

2. Få en trestjärnig kulturupplevelse på Göteborgs Konstmuseum

Nåja, en promenad på Götaplatsen i all ära, men Göteborgs konstmuseum förtjänar ett eget omnämnande. Museet har vunnit flera priser, band annat för Sveriges bästa museum, samt har den tre stjärnor i Michelins Green Guide. Här finns nordiska samlingar från 1400-talet och framåt.

 

1. Ta en heldag på Liseberg

1923 invigdes Liseberg för första och i Skandinavien är det endast Tivoli i Köpenhamn, Danmark som slår den här nöjesparken med fler besökare.  Här finner du över 40 olika attraktioner med nya som tillkommer var och vartannat år. Självklart kan du även uppleva evenemang och uppträdanden som konserter och trollkarlar.

Lämna en kommentar